Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching

Wetenschap is belangrijk, vooral als het om hypnotherapie en hypnose gaat. Ik ben een gevoelsmens en mijn site en mijn overtuigingen zijn gebaseerd op wat ik gezien en geleerd heb. En wat uit ervaring het beste werkt (Best Practice). Duidelijke feiten en wetenschappelijke onderzoeken horen daar ook bij. Vandaar dat ik heb besloten om deze pagina in te richten met wetenschappelijke feiten en onderzoeken.

Effectiviteit van hypnose

Alfred A. Barrios, Ph.D. onderzocht de effecten van een aantal therapievormen (gepubliceerd in o.a. Psychotherapy Magazine (Volume 7, Number 1) waaronder Hypnotherapie. In zijn onderzoek kwam het volgende naar voren over het resultaat.

hypnose effectief

  • Hypnotherapie: 93% resultaat na 6 sessies
  • Cognitieve Gedragstherapie (CBT) : 72% resultaat na 22 sessies
  • Psychoanalyse: 38% resultaat na 600 sessies

Recent klinisch bewijs staat lijnrecht tegenover de kritiek en misvattingen rondom hypnotherapie. Op basis van recente studies wordt geconcludeerd dat het voornaamste gebruik van hypnose NIET gebaseerd is op het verwijderen van directe symptomen. Evenmin wordt het gebruikt om patronen alleen maar open te leggen. De huidige trend is om hypnose te gebruiken om negatieve houdingingen te verwijderen zoals angsten, onaangepast gedrag en negatieve zelfbeelden die juist ten grondslag liggen aan de symptomen“.

(bronnen: psycnet, innerworkings)

DNA beïnvloedbaar door affirmaties en hypnose

De Russische biofysicus en moleculair bioloog Pjotr ​​Garjajev en zijn collega’s onderzochten de invloed van vibratie op het gedrag van DNA. De bottom line is: “Als DNA met endogene laser wordt bestraald, dan regeren de levende chromosomen net als holografische computers.” Dit betekent dat ze erin geslaagd zijn om bepaalde frequentiepatronen te moduleren in een laserstraal en daarmee invloed uit te oefenen op de DNA frequentie en daarmee dus de genetische informatie zelf.

Dit verklaart uiteindelijk wetenschappelijk waarom affirmaties, autogene training, hypnose en dergelijke zulke sterke effecten kunnen hebben op de mens. Het is volkomen normaal en natuurlijk voor ons DNA om op frequentie te reageren. Terwijl westerse onderzoekers enkele genen van de DNA-strengen isoleerden en ze elders plaatsten, werkten de Russen enthousiast aan apparaten die de celstofwisseling kunnen beïnvloeden door middel van gemoduleerde radio- en lichtfrequenties, waarmee genetische schade gerepareerd kon worden.

Hier het engelstalige artikel: DNA code which controls genes.Hypnose kan trauma na hersenoperatie voorkomen

Hypnose kan psychologisch trauma na hersenoperatie voorkomen

Hypnose wordt steeds meer erkent en ook gebruikt binnen de reguliere geneeskunde.
Daar hypnose vroeger nog in de zweverige hoek werd geduwd, wordt nu op wetenschappelijk gebied steeds meer bekend over het fenomeen hypnose en de kracht van ons menselijk bewustzijn.
Op nu.nl vond mijn collega een bericht over dat als patiënten voorafgaand aan een hersenoperatie onder hypnose worden gebracht, ze minder pychologische schade over houden aan de operatie.

Als patiënten tijdens de ingreep hypnose ervaren, dan ervaren ze minder stress dan patiënten die niet in hypnose zijn. Dit is gemeld in het wetenschappelijk tijdschrift Neurosurgery.

Een aantal dagen voor de operatie leerde de hypnotiseur in de voorbereiding hoe de patiënten in hypnose konden gaan en in hun verbeelding een veilige plek konden opzoeken. In de operatiekamer werd de hypnose sessie herhaald en kregen de patiënten weer dezelfde instructie.

Uitkomst vragenlijsten

Uit vragenlijsten die de patiënten achteraf invulden, bleek dat ze minder stress ervaarden tijdens de ingreep dan patiënten die geen hypnose hebben ervaren. Ook maakten intense gebeurtenissen en pijnlijke ingrepen minder indruk.

Van de 37 proefpersonen zouden er 35 bij een volgende operatie opnieuw voor hypnose kiezen, zo werd na afloop duidelijk.

Hoofdonderzoeker Ilyess Zemoura van de Universiteit van Tours benadrukte wel dat het proces van onder hypnose brengen een goede voorbereiding vereist. “Het vergt een grote betrokkenheid en langdurige training van het hele team, inclusief de patiënt”, verklaart hij op nieuwssite EurekAlert.

Bron: nu.nl hypnose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.