Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching

Elke keer verwonder ik me weer over de kracht van hypnose, oftewel het talent van mensen om in hypnose te gaan en zichzelf te helen.

Mijn ervaring is dat heling van psychische onbalans sneller plaatsvindt als we met hypnose werken en op die manier de connectie tussen het emotionele gebied van het brein en het lichaam aanspreken. Het cognitieve deel van de hersenen of even heel simpel gezegd het functioneren van de neocortex, wordt tijdens hypnotherapie wat naar de achtergrond geschoven.

De ervaring leert dat de echte oplossing meestal niet plaats vindt in het cognitieve deel van het brein, maar juist in de amygdala, het emotionele geheugen en het creatieve deel van het brein in contact met het lichaam.

Recent onderzoek wijst uit dat een persoon onder hypnose de amygdala kan reguleren. Hoe bijzonder is dat?

Bij trauma, emotionele gespannenheid of het gevoel in een vecht- of vlucht toestand te zijn, kan je er van uitgaan dat de amygdala in een minder effectief actie- reactie patroon is geraakt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je onder hypnose de amygdala tot rust kunt brengen, zodat het immuunsysteem en het minder effectieve actie-reactie patroon kan helen.

Dr. Spiegel een onderzoeker van het Standford, geeft te kennen dat hij niet precies begrijpt hoe hypnose werkt, maar dat hypnose helpt om mensen toegang te geven tot hun onbewuste vermogens om problemen op te lossen. Hij zegt dat het niet alleen werkt, maar ook vaak werkt bij gevallen waar de moderne geneeskunde heeft gefaald.

Bron: HypnoseinMelbourne

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.