Coaching en hypnotherapie – 'krachtig en liefdevol jezelf'

Een mini sociaal gebeuren.

Sinds afgelopen zomer scharrelen ze heerlijk door onze tuin: Toos, Truus en Trijntje. Ik had nooit gedacht dat mijn hart zo zou smelten door deze beestjes. En er is zoveel interessants te zien in hun sociaal gedrag.

Toen we ze net kregen, waren het 3 grote kuikens, kleine warme lijfjes met een enorme dons veren. Al gauw zagen we dat Toos de meest dominante was en met name Trijntje had het flink te verduren.

Zou het slecht aflopen?

We maakten ons zorgen want er werden steeds meer veren uit Trijntje getrokken, ik was bang dat het slecht met haar zou aflopen. En stiekem vond ik Toos een gemeen beest. We twijfelden of en hoe we in moesten grijpen. Gelukkig sprong Truus, de middelste er soms tussenin als het uit de hand liep.

Mijn irritatie smolt als sneeuw voor de zon

Maar toen we hun leefruimte nog een stuk groter maakten, leek het rustiger te worden in de groep. En de meest dominante was ook het nieuwsgierigst en kwam ook als eerste naar me toe. Mijn irritatie (ja irritatie, want ik vind dominantie nogal lastig) smolt als sneeuw voor de zon toen ze met haar kopje dicht bij mijn gezicht kwam en uit mijn hand begon te eten.

Parmantig en doeltreffend

Inmiddels is het verenpak van Trijntje vol en glanzend en ze is er letterlijk als de kippen bij als ik haar voer geef. Ze is van een onderdanig kuiken veranderd in een parmantige kip, doeltreffend in wat ze wil, zelfs een tikkeltje brutaal.

Harmonieus

Inmiddels is het één groot harmonieus gebeuren, ze doen alles samen en kruipen zelfs vaak tegen elkaar in het zonnetje en als ze op stok gaan in het nachthok.

Dominantie altijd lastig?

Tja, wat wil ik hiermee zeggen? Nou, dominantie is niet altijd alleen maar lastig, het lijkt een natuurlijk iets in de natuur. We hoeven niet altijd alles te pikken van de ‘dominanten’ onder ons, maar je tegen deze eigenschap verzetten helpt niet. Dominante mensen zullen er altijd zijn, uiteindelijk willen ze vaak alleen maar aandacht (waar!) en uiteindelijk eten ze (grapje 🙂 ) uit je hand.

We zijn hier om elkaar te helpen, je kunt net als Truus, altijd voor iemand anders opkomen als die persoon onjuist wordt behandeld.

En dan het belangrijkste, wat je ook te verduren hebt gehad, je kunt altijd weer rechtop gaan staan, jezelf weer ontwikkelen en zelfs een tikkeltje brutaal worden.

Wil jij voor jezelf gaan staan, jezelf ontwikkelen en zelfs een tikkeltje brutaal worden? Maar dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Volg en like dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.Volg mij op Facebook (klik op like)