Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching

hypnotherapie-een-reisIn één sessie van je problemen af? Natuurlijk, de verlossing is er, we helpen je in één sessie van je problemen af. Het lijkt een slimme marketingtrend op internet. Regelmatig krijg ik als hypnotherapeut de vraag of ik kan garanderen iemand in één sessie van het probleem af te helpen.

Ik zal je zeggen: het kan, het is mogelijk….SOMS! De menselijke geest is in staat om snel anders tegen de dingen aan te kijken. En het gebeurt ook. De menselijke geest is in staat om snel een nieuwe beslissing te nemen en het door alle lagen heen te integreren.

Maar kan ik jou dan beloven dat je in één klap van een probleem af bent?

Nee natuurlijk niet!! Dan zou ik overigens miljonair zijn en over de hele wereld zouden mensen naar mij toestromen als ik dat zou kunnen waarmaken J

En er zijn meer redenen op te noemen:

Vaak lopen mensen al jaren met een probleem rond. Ze hebben vanaf hun jeugd een bepaalde overlevingsstrategie aangeleerd. Of ze hebben van jongs af aan één of meerdere ingesleten overtuigingen over zichzelf. Kortom, de blokkade of belemmering bestaat al jaren. Hoe kun je dan verwachten dat in 1,5 uur volledig op te lossen?

Daarnaast, de menselijke geest is zo complex en door de wetenschap zeker nog niet volledig begrepen. Hoe kan iemand jou dan beloven en voorspellen wat jouw geest na één sessie doet met wat er geleerd is?

Wat voor tijd en ruimte gun je jezelf als je de verwachting hebt dat jij een issue binnen 1 a 2 uur oplost? Vaak is het een valkuil om te snel en te veel te willen. Stel jezelf niet teleur en zet jezelf en jouw proces niet onder druk.

En stel je voor dat het wel in één keer is opgelost, hoe duurzaam is dat dan? Als het dak van mijn huis lekt, dan is het fijn als iemand mij belooft het in 1 uur op te lossen. Maar als ik zie dat hij een zeil over mijn dak heen spant, dan weet niet ik niet hoe lang ik blij zal zijn met de oplossing.

Mijn boodschap: ga naar een degelijke hypnotherapeut. (Dus niet iemand met een opleiding van 8 dagen die een standaard script voorleest en zegt dat 1x genoeg is) Het kan heus wel vlot gaan, maar pin jezelf er niet op vast. Neem de tijd en de ruimte om wat grondiger en vriendelijker te zijn naar jezelf toe. Natuurlijk hoef je niet, net zoals vroeger normaal was, een heel jaar lang elke week op een bank te liggen bij een analyticus. (Eerlijk waar, ik kom mensen tegen die dat gedaan hebben en nog steeds niet geholpen zijn)

Ga er vanuit dat jouw groei een prachtig proces is, waar je tijd en aandacht aan besteedt! En soms is het nodig om de diepte in te gaan om te bekijken wat je onbewust hebt weggeduwd. Een regressie is o.a. een enorm krachtige methode om een oud patroon of oude pijn te transformeren. Mocht je daar meer over weten, lees dan hier verder.

Op jouw welbevinden,

Petra Koelewijn

 

Image courtesy of taoty at FreeDigitalPhotos.net

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.