Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching

Hypnotherapie ervaringen

Ik dank vanuit mijn hart alle schrijvers voor deze prachtige hartverwarmende, inspirerende, ontroerende en authentieke reacties. Ik dank jullie voor je moed, je kwetsbaarheid en je openheid. Ik voel me bevoorrecht dat ik een stukje heb mogen meelopen op jullie pad. Groet, Petra

***
Dag Petra,

Ik had al ervaring met hypnose en hoe krachtig het kan werken, dus had er het volste vertrouwen in. En het is ook heel goed gegaan. Oude ‘rommel’ werd opgeruimd, verdriet herbeleefd en losgelaten. Bij de derde sessie wist ik eigenlijk al niet meer n.a.v. welke klachten ik initieel contact had gezocht (het waren stress en drukkende herinneringen uit het verleden, zoiets). Die werden behandeld in de eerste 2 sessies en in het tijdsinterval tot de 3de en laatste sessie en ongetwijfeld ook dankzij de eerste 2 sessies, was ik in een heel ander gemoed terechtgekomen en dus met een heel ander gevoel bij Petra.

Er had al een paar weken niets meer op mijn gemoed gedrukt en ik kon vanuit een positief gevoel vragen om via de hypnose de kracht, wijsheid, positiviteit of hoe je het ook noemt, datgene wat maakt dat je je goed en thuis voelt in je eigen vel, te versterken. Ik was herstellende van een combinatie covid en griep en na deze laatste sessie was m’n al dagen durende hoofdpijn helemaal verdwenen en heb ik heerlijk kunnen slapen. Ook al deden we de sessies via Zoom, dus op afstand, dat maakte niets uit, de interactie met Petra was heel gemoedelijk, authentiek en oprecht. Ik kan er weer tegen 🙂 Bedankt Petra!

Myriam

***

Hoi Petra,

In de afgelopen 26 jaar heb ik alles gedaan om mn spastische darm te begrijpen en tot rust te brengen. Zonder succes! Totdat ik jou, ontmoette. Jij hebt zo’n schat aan opleidingen en ervaringen “in huis”. Je luistert empatisch en weet steeds de kern uit mijn verhaal te destilleren. Als we vervolgens ingaan op m’n dieperliggende gevoel, krijg ik hele mooie beelden en inzichten. En het fijne is dat er dan ook echt iets veranderd is in m’n onderbewuste. Zo heb ik oud zeer kunnen loslaten. Oud zeer, waarvan ik me niet eens realiseerde dat me dat nu nog steeds beïnvloedde. Deze ontspanning heeft me al 2 1/2 maand bevrijd van buikpijn! En ja, deze inzichten en m’n ontspannen lijf maken me zo gelukkig! Heel hartelijk bedankt, Petra!
Lieke.

***

Het was een bijzonder traject! Tastbaar en tegelijkertijd heb ik zo diep in mijn onderbewuste mogen duiken dat mijn ervaringen niet concreet onder woorden te brengen zijn. Een hypnotische toestand is alles anders dan controleverlies. Het is juist een uitnodiging om zonder enig oordeel op de meest liefdevolle manier naar jezelf te kijken. Een kans om te leren wat je hart beweegt. Zo heb ik het mogen ervaren.

Al bij de eerste keer luisteren naar jouw meditatie won je mijn vertrouwen en voelde ik de oprechte verbinding. Het was een mooie basis om via Skype de sessies aan te gaan, i.p.v. in persoon.

Petra, jouw benadering is open, invoelend, humoristisch en soms ook confronterend. Een fijne mix waarmee je mij hebt kunnen begeleiden om dichter bij mijn ziel te komen. Acceptatie van dat alles wat in mij is, oké is.

Dankjewel dat je mij op deze weg hebt begeleid! Warme groet, Petra Z.

***

Hoi Petra,
Veel dank voor de reis naarbinnen. Vergeet ik mijn leven lang niet meer. Nou ja “vergeten” is met het hoofd, maar ik ga meer leren vanuit mijn gevoel te leven. Ik ben vandaag jarig, een mooi kado om het nieuwe jaar mee in te gaan.
Een fijne vakantie gewenst. Tot ziens!
Hartelijke groet, Annelieke

***

Petra, geweldige vrouw ben je,
Bedankt dat jij op mijn pad mocht komen, heb veel geleerd in korte tijd, en enorm gegroeid. Het duurde even bij me, maar mag nu dagelijks genieten van de mooie dingen in en om mij heen. Bedankt voor de handvatten die je mij hebt aangereikt. Ik neem ze met liefde met me mee, naar de verdere reis naar mezelf.

Liefs Alien

**

Ik ben na diverse (mislukte) pogingen om van mijn muizenfobie af te komen, terecht gekomen bij Petra. Zij vertelde me dat ze mij met 2 tot 3 sessies zou kunnen helpen van de fobie af te komen.

Eerst stond ik hier een beetje sceptisch tegenover, omdat ik mij niet voor kon stellen dat iets zo snel zou werken.

Maar na 2 sessies te hebben gevolgd, ben ik het alleen verder gaan proberen. Door de gedane sessies durfde ik meer, veel meer. Het bracht mij de zo gewenste veiligheid. Ik was bang dat ik na een paar weken weer terug zou vallen in mijn oude patroon, maar dit is niet het geval. Maar inmiddels ben ik een aantal maanden verder en nog steeds gaat het goed met mij.

Ik kan dus zeker aanraden om in therapie te gaan bij Petra! (naast het feit dat ze echt helpt, zal ze je ook niet langer aan het lijntje houden dan nodig)

Liesbeth, Ermelo

***

Tijdens het voortzetten van mijn bedrijf liep ik tegen dingen aan die te maken hadden met mijn onzekerheid en gevoel voor eigenwaarde. Iedereen liet ik voor gaan, man, kinderen, maar ook klanten, want ik vroeg te weinig geld voor mijn grafisch werk. Ik vond het eng om mezelf als professional neer te zetten en ondertussen raakte ik uitgeput doordat ik zo hard werkte.

Ik ben erachter gekomen dat ik mezelf elke keer klein maakte, veel kleiner dan dat ik echt ben. Nu heb ik de zachtheid toegelaten en contact gemaakt met mijn ‘grootsheid’ en het ‘oerwijf’ in mij. Ik heb gelachen, gehuild, gevoeld en ik leef! Het is nog steeds een leerproces, maar ik haal opgelucht adem en ga elke keer weer terug naar mijn gevoel en wat goed voelt.

Dank je wel voor deze fijne, bijzondere en waardevolle sessies.

Hartegroet,

Jacqueline

***

Lieve Petra, na vier sessies bij jou ben ik een totaal ander mens. Nee dat zeg ik niet goed. Ik ben eindelijk mijn authentieke zelf. Ik ben van mijn hoofd in mijn lijf gezakt en heb de (kind)pijn geheeld zodat ik er ook niet meer weg wil. Alle angsten, onzekerheden en sombere gevoelens zijn verdwenen. Ik heb afscheiden genomen van veel gedrag dat mij niet meer diende. Ik heb met jouw hulp mezelf hervonden en sta stevig vol vertrouwen en liefdevolle energie in het leven. Nu zie ik eindelijk mijn pad helder die ik vol overgave bewandel, bewust genietend van elke stap!

Ik heb een heel rijk leven gekregen. Ik ga leren voor energetisch therapeut (heel anders dan de kantoorbaan die ik nu heb), doe naast mijn studie, baan en moederschap twee dagen vrijwilligerswerk, ben creatief (armbanden en schrijven) en groei nog elke dag. Ik ben een blijere moeder en een liefdevoller mens. In ieder geval ik, mijn dochter, familie en vrienden maar hopelijk straks ook anderen die ik mag gaan helpen en inspireren mogen je dankbaar zijn dat jij je gave onderkend hebt en inzet om te helpen en te helen.

Je maakt de wereld zo zeker een mooiere plek! Heel erg bedankt voor jouw hulp bij mijn proces! Het was iedere euro meer dan waard!

Liefs,
Sharon

***

Hai Petra, 

Ik liep al langer tegen problemen aan en wist ook dat dat deels met het verleden te maken had.
Ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Je luistert goed en we gaan er dan goed mee aan de slag. Heb het als bijzonder ervaren, opluchting …de kwaadheid weg en ook rustgevend en nadenkend over mezelf wat dan ook weer rust geeft. Ik viel nog een keer terug in m’n gevoel, maar na de laatste sessie voelde ik het al….  ik zie nu heeeeel duidelijk waar ik sta. Het zat al in m’n hoofd maar de beslissing is genomen… ik ga weer een studie doen voor gewichtsconsulente voor kinderen. Dit hoop ik straks met de kinderen te kunnen doen en dan te kunnen begeleiden met het beginnen met sporten, zodat ze de eerste moeilijke stappen niet alleen hoeven te doen.
Petra dank je wel voor deze sessies met zoveel inzicht in alles maar vooral in mijzelf.
Groetjes Christel

***

“Ik heb een regressiesessie gehad bij Petra. Ik zat zelf met een aantal vraagstukken die invloed hadden op mijn huidige leven. De sessie was heftig en erg emotioneel voor me. Via een oefening werden de knelpunten aangetoond en opgelost. Na de sessie voelde alles zoveel lichter. Ik ben dankbaar dat ik bij Petra langs ben geweest!”
Groetjes, Peter

***

Hoi Petra

Bij jou komen heeft mij geholpen om mezelf meer te accepteren en meer te vertrouwen op mijn eigen kennis en kunde. Het “doemdenken”  zoals ik dat toen beschreef kom ik eigenlijk niet meer tegen. Ik kan mij nu goed bewust zijn van wat mijn emoties zijn en welke niet, dat vind ik erg prettig.

Groetjes, Y.

***

Ik voelde me gelijk welkom bij Petra, zo fijn dat het contact gewoon van mens tot mens is. Wat ik uit de sessies heb gehaald is dat verandering mogelijk is. Ik zat vast in iets dat ik over mezelf geloofde en dat beïnvloedde veel in mijn leven. Nu lijkt het net alsof er meer ruimte is gekomen, alsof het nare denken over mezelf, alleen nog maar een vage herinnering is. Ik durf nu meer te willen voor mezelf 🙂 echt gaaf!

Liefs, Stefania

***

Hoi Petra,

Het gaat heel goed, nu dat ik weet waar mijn gevoel vandaan komt kan ik het ook veel beter accepteren. Lukt iets niet, nou dan niet, jammer dan. Het heeft me vooral gewoon rust gegeven, want ik heb het een plekje kunnen geven.
Dus ik ben echt heel blij.
Groet,
Janneke

***

Petra heeft mij de afgelopen periode door middel van verschillende soorten therapie ontzettend geholpen! Met name hypnotherapie heeft mij verbaast. In korte tijd heb ik veel vooruitgang kunnen boeken. Een erg krachtige en prettige methode om in contact te komen met je onderbewustzijn. Daarnaast heb ik Petra ervaren als een warme en prettige persoonlijkheid met een oprechte interesse in de mens. Nogmaals bedankt voor je hulp!”

Groet,

Marije

***

“De reis  vanuit  Bovenkarspel is het meer  dan waard!
Petra heeft  in twee sessie me de handreiking gegeven  om verder te gaan!”

Gerrit

***

“Ha Petra,
Wat ben ik blij dat je me hebt behandeld. Ik heb een heftige ervaring die ik al een aantal jaren met me meedroeg, kunnen loslaten. De woede en het verdriet zijn en blijven weg.
De manier waarop je dat gedaan hebt, is heel bijzonder. Snel doordringend tot de kern, stimulerend, ondersteunend en met humor. Ik vertrouw je helemaal en dat is zo fijn.
Je bent een hele goede hypnotherapeut!”
Anoniem

***

Dankzij de begeleiding van Petra ben ik met hypnotherapie meer in mijn kracht gekomen. In mijn jeugd heb ik nooit geleerd om voor mezelf op te komen. Dit heeft mij in mijn werk en gezin behoorlijk uitgeput. Het is nog even wennen, maar het gaat steeds beter dat ik ruimte en tijd voor mezelf mag nemen. Ik ben assertiever geworden op een manier die voor mij nog steeds goed voelt. Het nee zeggen of iets zeggen als het mij niet zint, kan ik ook als een spel zien, met een big smile van binnen. Een goed gevoel over mezelf hebben is heerlijk! Vanaf nu gaan dingen anders, ik zie de toekomst met een glimlach tegemoet!

Een bericht van Ingrid.

***

Eerst en vooral ‘Dank je wel’ voor het gegeven.
Het heeft me inzicht verschaft en geestelijke gevoed, wat ik echt nodig had. Weet dat het zeker de moeite waard was dat ik vanuit Bêlgie naar Leusden gereisd ben om een sessie te genieten…het resultaat is nog steeds voelbaar in positieve zin.
Alvast lieve groet,

Mia

***

“Petra bedankt voor deze heerlijke sessie. Door jouw behandeling ben ik mezelf positiever gaan zien, en waarnemen. Nu zelfs een hele poos na de sessie als ik het patroon weer herken, het negatieve denken over mijzelf, het afwijzen van mij zelf, laat mijn onbewuste weer het mooie beeld zien: dat ik er mag zijn met alles wat er is. En wat ik doe, dat ik dit ook goed kan. Ik heb een mooier beeld van mezelf en het klopt ook met mijn geluksgevoel wat ik heb. Heerlijk zo blij mee! Dat er nog meer mensen de weg naar jouw weten te vinden, daar is ons collectief bewustzijn ook mee gebaat!”

Ina

***

“Ik ben bij Petra gekomen via haar site, ik wilde graag meer te weten komen over mezelf.  Ik weet nog goed dat ik bij Petra kwam de eerste keer met mijn moeder. Ik durfde eigenlijk toen niet echt te praten door mijn angsten. In het begin heb ik samen met Petra gewerkt aan ademhalingsoefeningen en leren te ontspannen, en me veilig te voelen. Petra kan met haar lieve stem je rustig begeleiden als je onder hypnose gaat. Ik heb recente vorige levens los kunnen laten. En fantasie mag ook, een plek fantaseren waar ik me veilig voel. Ook heeft Petra mij zelfvertrouwen en eigenwaarde gegeven, iedereen is goed zoals die is.
Vond het vroeger spannend om voor mezelf op te komen, ik heb dit samen met Petra geoefend, ook hebben we gedanst op muziek. En mijn mannelijke en vrouwelijke kant mogen er allebei zijn. Lief zijn is niet altijd lief zijn, maar ook voor jezelf op komen. Ik ben inmiddels weer de jongen aan het worden die ik vroeger was. En ik kan gezellig praten. Ik vind het fijn dat het goed zo gaat, Dankjewel Petra”
Veel Liefs van Kevin

***

“Op aanraden van een vriendin ben ik naar Petra toegegaan. Ik had het gevoel dat verdriet uit het verleden mij nog belemmerde in het heden. Tijdens de sessies met Petra heb ik het verdriet uit het verleden kunnen verwerken en een plaatsje kunnen geven in mijn leven nu. Petra heeft mij geholpen om heel dicht bij mijn gevoel te komen, mijn gevoel te ervaren in plaats van weg te stoppen. Ik heb geleerd om op mijn gevoel te vertrouwen en mijn hart open te stellen. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat Petra hierbij was om mij te helpen. Zij geeft je het gevoel dat je jezelf kan en mag zijn, en dat alles goed is, als het voor jou goed voelt. Ze luistert aandachtig naar je en verplaatst zich in jouw situatie en is er tijdens de sessie echt helemaal voor jou. Ze kan op een hele liefdevolle en krachtige manier precies zeggen waar het om gaat. Na de sessies bij Petra heb ik echt het gevoel dat ik dichter bij mijzelf ben gekomen en dat is een heerlijk gevoel, wat ik iedereen gun in dit leven.”

Liefs Anke
***

“Gisteren heb ik de vierde en (vooralsnog) laatste afspraak met Petra gehad. De beslissing om voor hypnotherapie te kiezen kwam omdat ik er erg veel behoefte aan had om trauma’s en teleurstellingen uit mijn jeugd zodanig goed te verwerken dat ik ze echt kan loslaten en dat ze niet meer zo op me drukken in veel situaties in het dagelijks leven. Voordat ik naar Petra ging voelde ik me vaak onzeker en onrustig, vooral als mensen te dicht bij me kwamen. Ik had bijvoorbeeld altijd het gevoel dat ik het nooit goed (genoeg) kon doen en dat blokkeerde me.

Tijdens de hypnose sluit je je ogen en ga je met je gedachten diep in jezelf en dan komen er veel gebeurtenissen en emoties los en door daarover te vertellen – of door de confrontatie aan te gaan met degene die in jouw ogen tekortgeschoten is – gebeurt er echt iets in jezelf. Het lijkt of de ellende uit je stroomt en dat je er voor eens en voor altijd klaar mee bent.

Al na de eerste afspraak voelde ik me een stuk beter, er leek wel iets van opluchting over me heen te komen. Ik heb echt de indruk dat ik heel veel gedoe dat diep van binnen in mij zat nu opgeruimd heb en dat maakt me blij en relaxed.”

Liefs, Anna

***

“Hoi Petra,
Vooral de eerste sessie heeft veel losgemaakt. Het effect ervan werkte nog weken door. Ben door de sessies in positieve zin erg veranderd, een stuk zelfverzekerder en krachtiger. Ik had dit veel eerder moeten doen. 

Bedankt Petra!”

Groeten, Frans

***
“Hoi Petra,
 
Het gaat prima met mij, en op het werk voel ik me een stuk beter. Wat ik veel gebruik is om hand op mijn buik te leggen als dat nodig is. Ik merk dat ik nog wel eens een klein beetje zenuwachtig ben als ik moet wachten totdat ik aan de beurt ben om iets te zeggen. Maar zodra dat moment is geweest heb ik er geen last meer van. Ik vind het dan ook niet meer “vervelend” om iets te zeggen. Dus de sessies hebben mij geholpen.”
Groet,
Jan Willem

***

“Hoi Petra,

Ontzettend bedankt voor de fijne sessies en de tips die ik van jou heb mogen ontvangen. Ik was altijd heel erg bezig met wat anderen van mij dachten. Wat dieper zat het idee dat ik niet goed genoeg was en dat ik altijd heel erg mijn best moest doen om goedkeuring van anderen te krijgen. Door jou heb ik geleerd om te luisteren naar wat ik zelf wil. In hypnose heb ik gevoeld hoeveel vrijheid dat opleverde, ook lichamelijk in mijn borst. Een vrijheid die ik nu in mijn dagelijkse leven ook meer vind. Het is nog even wennen, maar er is een soort druk van mij afgevallen. Ik ben hoopvol voor de toekomst en dat voelt super!!”

Vriendelijke groeten,
Dianne

***

“Moet zeggen dat ik de sessies als erg prettig heb ervaren, er is wat duidelijkheid gekomen omtrent wie ik ben en wat ik wil in dit leven. Daarom heb ik er ook zeker wat aan gehad, het was een trigger voor mij om verder te gaan in mijn ontwikkeling als mens.
De sessies brachten mij een bepaald soort rust en ik kwam daardoor meer in mijn midden te staan.”

Groetjes, Johan

***

“Hoi Petra,

Ik ben nog een dag na de sessie wat stilletjes geweest en heb veel nagedacht. Wel rustiger geworden, het is nu ook prettiger dat ik gevoelens een plaats kan geven. Ook met de paasdagen was ik rustig en alles ging in goede harmonie.  Van het continu mensen om me heen hebben, werd ik vroeger wel eens moe. Dit was nu niet het geval, de paasdagen waren echt heel gezellig. Ik vond het fijn de sessie bij jou te doen, heb ook geen moment getwijfeld, het voelde heel vertrouwd. Fijn dat je ook de tijd ervoor hebt uitgetrokken, de tijd ging zo snel.

Ik vindt dat je het goed doet, professioneel, je weet waar je mee bezig bent. Nu ga ik voor mezelf kijken wat dit op langere termijn met me gedaan heeft. Ik heb er alle vertrouwen in. Petra bedankt voor deze sessie, mocht het nodig zijn, vraag ik een 2e bij je aan. Ik hou je op de hoogte hoe het verder met me gaat.”

Groetjes, Rob

***

“Hallo Petra,

Ik ben erg blij dat ik heb gekozen voor de operatie, het herstel is erg goed verlopen en 1,5 week na de operatie was ik weer aan het werk. Ondertussen heb ik een super leuke baan en heb het goed naar mijn zin. De sessie van jou heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik (super) relaxed de OK in ging, ik heb niet gemerkt dat ik gestressed was. Ook het snelle herstel kan mede dankzou jou geweest zijn, al is dat natuurlijk moeilijk vast te stellen”.
Groet, Paul

***

“3 maanden geleden was ik bij Petra voor wat sessies met hypnose. Ik voelde me onrustig en ik sloot me af voor mijn vrouw en kinderen. Ik was afwezig met mijn gedachten, het was snel te druk en te benauwd, vooral als de kinderen druk waren. Na 2 sessies kwam de aap uit de mouw, dit kwam voor een groot deel door mijn jeugd. In mijn gezin van herkomst was er geen liefde en aandacht, ik had niets te willen, ik moest vaak stil zijn en mijn moeder helpen omdat mijn vader een ziekte had. En dat is gaan wringen. Na de regressie die emotioneel was en wel wat heeft losgemaakt, ben ik me beter gaan voelen. Dat sterke benauwde gevoel is weg, dat is een grote opluchting. Ik leg nu aan mijn vrouw uit hoe ik me voel en dat ik soms dingen voor mezelf wil doen. Ik ben weer gaan sporten met mijn vrienden, dat is een fijne uitlaatklep. Naar mijn gezin toe ben ik rustiger geworden. Petra dank je wel voor dit alles, ook namens mijn vrouw. :-)”

Jochem

***

“Vandaag een sessie gehad bij Petra. Zoals altijd: ontspannen, met humor en met `zachte hand`.
Ik ben nu thuis en loop op wolkjes en kijk op een plezierige / leerzame sessie terug.
De veranderingen zijn er: soms groot, soms klein. Ik kan het een ieder aanraden.
Petra, dank je!”

Marco

***

“Hi! Onze autotrip naar Berlijn is ontzettend goed gegaan! Ik heb zelf gereden en ook naast mijn vriend gezeten die reed, het ging ontzettend goed. Ook in de stad heb ik enorm genoten omdat ik niet meer zo zenuwachtig was voor de terugreis. Heerlijk was het! Ik heb spijt dat ik niet eerder ben gekomen, want na een paar sessies was ik al van deze angst af. We plannen nu alweer een volgend reisje. Heel erg bedankt voor je hulp.”

Groetjes, Lia

***

“Terugkijkend op mijn hypnosesessie met Petra blijft voor mij een prachtig gevoel het beeld bepalen.

Door  de kalme en vertrouwde manier waarop Petra me heeft begeleid in een best wel heftige hypnose sessie, heb ik een belangrijk deel van het verleden kunnen herprogrammeren. Hierdoor heb ik het gevoel meer ruimte te hebben gekregen in mijn persoonlijke wereld.

De sessie voerde me terug naar een moment uit een vorig leven dat bepalend is geworden voor mijn leven in het heden. In het toen en daar heeft Petra mij de gelegenheid gegeven dit te verwerken en een plek te geven in het heden. Ik ben haar veel dank verschuldigd en ik wil Petra aan iedereen aanbevelen als coach / hypnotherapeut. “

Hans
***
Ik ben heel erg blij want ik ben tot mijn eigen kern gekomen. Ik ben trots op mezelf en dat ben ik lang niet geweest. Ik ben ook niet meer zo snel over de zeik en ook wordt ik niet meer onder de ‘stoel’ geklets. Ik ben wie ik ben. De hypnose was echt héérlijk en ontspannend, maar je blijft er wel bij. Helemaal TOP, ik kan er voor de rest niets anders over zeggen”
Sofie
***
“Jij hebt me geholpen al m’n energieën op zijn plek te zetten, me een soort van vrij te maken waardoor ik me nu als herboren voel. Tuurlijk heb ik dat ook zelf gedaan maar ik ben blij dat jij op mijn pad kwam, zodat ik dat niet alleen hoefde te doen! Het voelt echt heel goed, echt een ja dit ben ik. Wow….”
 
Heel heel heel erg bedankt,  Melissa
***

“Hypnotherapie eng of zweverig? Niet bepaald. Ze zouden het eigenlijk tot reguliere therapie in de geneeskunde moeten verheffen, vind ik. Zonder Petra’s hypnotherapie had mijn bestaan er toch wel heel anders uitgezien. Want een drankprobleem maakt inderdaad heel veel stuk als er niets aan gedaan wordt. Ik zat tegen het absolute dieptepunt aan toen ik bij Petra terechtkwam. De hypnotherapie heeft bij mij een enorme impact gehad, mag ik wel zeggen. Het heeft een half jaar geduurd, waarin ik eenmaal ben teruggevallen, maar toen is de knop écht om gegaan. Geen druppel. Van jarenlang zo’n drie flessen wijn per dag naar alcoholvrij bier en later gewoon cola light. Die laatste druppel dateert alweer van zo’n drie jaar geleden en wat ben ik daar verschrikkelijk blij om. Het leven is echt gewoon veel fijner zonder die smerige zooi, ook al gelooft het stemmetje in je dat helemaal niet als je er nog middenin zit. En nu? Is dat stemmetje er nooit meer. Het alcoholvrije leven is zoveel beter dan een bestaan dat alleen om drank en overleven draait!  

Naast het drankprobleem was ik zo’n dertig kilo te dik. Lees: totaal geen zelfvertrouwen, een hekel aan mijn lichaam en continu jo-jo’en. De hypnotherapiesessies hebben gezorgd voor veel meer rust, vrede en nu twintig kilo minder. Geen gevechten meer met mezelf, maar écht luisteren naar wat je voelt: je lichaam weet precies wat goed voor je is. Vreemd hoe het werkt: je blijft tijdens de hypnose eigenlijk helemaal ‘bij’ voor je gevoel. Ik weet precies wat er gebeurt, wat er wordt gezegd. Eigenlijk is het heerlijk ontspannend, het lijkt alsof je met je ‘echte’ binnenste zelf in aanraking komt. Je voelt dingen opeens zoveel duidelijker, het ‘stroomt’ door je hele lichaam. Niks zweverig of vaag, maar pure rust. Je hoeft niet echt actief te luisteren maar je hele lichaam lijkt het gewoon vanzelf te begrijpen. Petra stelt vragen waarop sommige antwoorden in mezelf al klaar lijken te liggen. Ik vind het zo’n bijzondere therapie, met een nog veel bijzonderer uitwerking. Dank je Petra, ik heb het vaker gezegd: als ik jou niet had gehad..! ”

Liefs Hetty

 ***
“Mijn terugblik…
Het moment waarop ik contact opnam met Petra, zat ik voor mijn gevoel helemaal vast, vast in mijzelf, in mijn relatie en in de stroom van het leven. Door deze spannende stap te nemen, heb ik voor het eerst in mijn leven bewust gekozen voor mijzelf.
Ik heb een aantal sessies met Petra gehad. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak bij Petra, de sfeer is warm, open, en puur waardoor ik voelde dat ik mijzelf mocht zijn. Ze heeft mij gesteund om mijzelf te uiten en om te voelen vanuit mijn hart. Vanuit dit gevoel heb ik keuzes durven maken. Deze keuzes hebben mij uiteindelijke geleid naar wie ik echt ben.
De weg naar mijzelf heb ik zelf gelopen, maar het contact met Petra is voor mij bepalend geweest om hier actief stappen voor te durven nemen. 
Samen met mijn man heb ik daarna ook gesprekken gehad met Petra en Martijn. Samen creeëren zij een mooie balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke, in het gesprek vullen zij elkaar aan op een ontspannende wijze. Zij hebben ons handvaten aangereikt om ons bewust te laten worden van ons eigen gevoel en van elkaars gevoel en om dit te blijven voelen. Dit is het begin geweest voor het uiteindelijk weer hervinden van elkaar, want ook hier geldt, wij zijn het zelf die het zijn aangegaan, wij hebben zelf de keuzes gemaakt. Maar we hebben hulp gevraagd en daar ben ik dankbaar voor! Deze ervaring heeft een mooie plek in mijn hart.”
Anouk
***
“Hoi Petra,
Je vroeg me om wat te schijven over mijn ervaringen bij jou. Er is veel veranderd in positieve zin. Vooral de hypnose en de manier waarop dat ging hebben mij geholpen. Op mijn werk zeg ik nu beter wat ik wil of niet. En je hebt gelijk, mijn collega’s hebben er uiteindelijk respect voor dat ik duidelijker ben. Ik ben zekerder geworden, ook privé. Ik ben op dit moment met mijn baas aan het praten over een andere functie, dus er zit schot in de zaak”.
Groet, Richard D.
***
“Hoi Petra,
Wat voel ik me geweldig na een aantal sessies! 
Ik voel me veilig!!! Mijn angst is weg, heerlijk! Ik geniet volop van alles.
Super bedankt!”
Gr Agnes
***

“Ik heb de hypnose als heel bijzonder ervaren. Dat je je volledig bewust bent van de sessie. Maar dat je vanuit je onderbewustzijn antwoord geeft. Je kunt je gevoelens dus ook niet verbloemen tijdens de sessie, en je struikelblokken weg-relativeren.

Ik vind Petra heel rustig en heel prettig dat ze geen oordeel ophangt aan gedragspatronen. Ze gaf mij wel tips en adviezen, maar nooit het gevoel dat ik het niet goed doe. Terwijl bij mij toch duidelijk was dat mijn klachten door mij zelf veroorzaakt werden.
Ik voel me aanzienlijk beter. Lichamelijk en geestelijk. Ik begin te leren naar mijn lichaam te luisteren. De loze kreet van “voor jezelf te gaan zorgen”, kon ik eerst niets mee. Maar door de behandelingen ben ik nu wel in staat om rust te nemen. En het mooie is, dat het voelt alsof het vanzelf is gegaan.
Hartelijke groet,”
Janka

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.