Coach en hypnotherapeut

Emoties wat moeten we ermee?

 

Dit keer even wat over emoties, want iedereen heeft ze. En veel emoties voelen heel prettig aan (godzijdank 🙂 Maar er zijn er ook aardig wat, die we niet zo lekker en prettig vinden. En die duwen we vaak weg. Herken je dat? Veel van ons hebben dat in de loop van het leven gedaan, vaak omdat dat de beste optie was. Ik ook hoor, ik geloof dat ik tot mijn 26e geen traan heb gelaten, nooit niet. Emoties wat moeten we ermee? Gewoon kaken op elkaar en niets aan de hand, vooral doorgaan. Lukte prima, maar het is zo zonde. Want door een deel van onze emoties in de koelkast te zetten, sluiten we ook een deel van ons hart af.

Wie jij bent

Alle emoties, ook de onprettige, bestaan uit levenskracht, je leeft volop en je bent ‘echt’ als je alle emoties van jezelf er liefdevol laat zijn. En ik kan uit ervaring zeggen dat het bevrijdend voelt. En het is soms ook zo logisch dat we onze emotionele knop ooit langzaam hebben dichtgedraad. Vooral naar de buitenwereld toe. En dat begint vaak al heel vroeg in de kindertijd.

Als kind niet werkelijk gezien en gehoord voelen

Zo kan het zijn dat het als kind soms geen zin had om aandacht te vragen. Of werd je bijvoorbeeld als kind niet werkelijk gezien en gehoord voor wie je was. En het gaat hier niet om een klaagzang over vaders, moeders en andere opvoeders, maar het gaat erom dat waar je nu als volwassene nog mee zit, niet weggestopt hoeft te worden.

Onzekerheid en afwijzing

Velen van ons hebben als kind niet echt de ruimte ervaren om alle emoties te voelen en te laten zien. Je mocht misschien niet boos zijn. En huilen werd misschien wel geïrriteerd janken genoemd en tja we willen allemaal wel eens wat. Negatieve reacties op de emoties die je als kind had, werden vaak gevoeld als afwijzing. We kregen misschien thuis of zelfs op school (bedoeld of onbedoeld) de boodschap mee ‘niet goed genoeg’ te zijn. Daarnaast zijn we ook vaak onbewust de onzekerheid, spanningen of trauma van bijvoorbeeld de moeder gaan dragen. Dat hoeft allemaal geen ramp te zijn, dat is het leven. Maar hoe wil je je nu voelen?

Ben ik wel goed genoeg?

Het diepe idee van ‘niet goed genoeg’ zijn is wat veel mensen in de basis bewust of onbewust voelen. Dit zorgt ervoor dat je niet volledig vanuit jezelf leeft. Het voelt vaak gespannen, want de angst voor afwijzing, kritiek of het ‘niet belangrijk genoeg gevonden worden’ ondermijnt een stuk levenskracht. Het is net alsof je niet volledig voor jezelf durft te gaan staan.

Leven vanuit vertrouwen

Vertrouwen begint vaak met het weer voelen en verwerken van oude pijn, zodat de toegang tot je hart weer opengaat. Dan ligt de weg open om je weer met jezelf te verbinden en je hart te volgen.

Heling van het kind in jou

En omdat de moeder het allereerste contact met het leven is en daar vaak issues ontstaan, is het fijn om de kwetsbaarheid van het kind in jou te erkennen. Dan ontwikkeld je een milde houding naar jezelf toe, zodat je met meer openheid en zelfvertrouwen in het leven kunt gaan staan. Dan ga je merken dat je kwetsbaar en tegelijkertijd enorm krachtig kunt zijn.

In dit kader geven Ariane Wever en ik op 21 en 22 april 2018 een heel bijzonder weekend, waarbij we het innerlijke kind helen en het beeld van de innerlijke moeder transformeren. Dit weekend is een prachtige kans om je te bevrijden van oude pijn. Je krijgt nieuwe handvatten aangereikt waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Er zijn nog plekken vrij. Boek nog vóór 1 februari met korting. Via deze link kun je nog wat meer lezen over het weekend en de locatie in Noord Holland. 

 

Volg mij op facebook: Welkom bij jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer zelfvertrouwen

door te leven

vanuit je hart.

Download NU

GRATIS de Hypnose MP3

'Uit je hoofd in je hart'
Uit je hoofd in je hart

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.

  1. (dit veld is nodig)
  2. (geldige email nodig)
  3. (dit veld is nodig)
 

cforms contact form by delicious:days

Volg mij op Facebook (klik op like)