Praktijk voor Hypnotherapie en Coaching

wees jezelfHallo uniek mens!

Voel jij je weleens compleet jezelf? Mijn ervaring is dat het zo makkelijk is om van jezelf weg te raken en te verdwalen in ‘dingen die anderen van ons verwachten’. Werk, opleiding, familie, vrienden, er is zoveel dat onze aandacht op eist.

 

Door onze aandacht teveel naar buiten te richten, verliezen we het contact met ons zelf. We focussen op wie we ‘denken’ te moeten zijn in de ogen van de buitenwereld. Logisch, want velen (ik ook) hebben op deze manier geleerd om waardering, respect of liefde te krijgen.

Als je merkt dat je niet jezelf bent, dan ontstaat er vaak een gevoel van twijfel, stress en onzekerheid.

Hoe heerlijk is het dan om ervoor te kiezen je weer opnieuw te verbinden met jezelf. Om weer bewust te gaan voelen en van daaruit te vertrouwen op jezelf en op wat je wilt?

Mijn ervaring is dat het prettig is om weer contact te maken met mijn wensen en verlangens. Door daar heel bewust op te focussen, voel je weer wat het is om vanuit jezelf te leven.

Ik heb een aantal tips voor je die je kunnen helpen weer tot jezelf te komen:

  1. Neem tijd voor jezelf. Beluister meditaties, visualisaties of andere rustgevende MP3’die je prettig vindt en die je helpen om weer bij jezelf te zijn. De gratis MP3 Uit je hoofd in je hart, die je hier rechtsboven misschien al hebt gedownload, helpt je om weer in contact met jezelf te komen. Even niets moeten, stil zijn en je ademhaling volgen zijn prettige manieren om weer tot jezelf te komen.
  2. Dans, beweeg en/of luister naar muziek. Zet eens een stevige beat op, of juist hele rustige zachte muziek. Door helemaal op te gaan in de muziek die je fijn vindt wordt je hoofd weer rustig. Als je het fijn vindt om te dansen, voel dan welke bewegingen je lijf fijn vindt, ook al is dat alleen maar heen en weer wiegen, of je armen bewegen. Focus je aandacht volledig op je lichaam. Voel de grond onder je voeten, merk op waar je je spieren wilt los maken. Eventueel sluit je je ogen om nog meer te voelen.
  3. Stel jezelf opbouwende vragen aan jezelf. Vaak stellen mensen zichzelf de vraag: “waarom doe ik dit niet, of waarom overkomt mij dit nu weer”? De antwoorden die je brein dan vervolgens bedenkt, hebben niet echt een opbeurend effect.

Train jezelf in het stellen van vragen waarmee je liefde, vertrouwen en dankbaarheid kunt ervaren, zoals bijvoorbeeld:

  • Wat voel ik nu?
  • Wat wil ik nu?
  • Waar ben ik dankbaar en tevreden over?
  • Waar voel ik mij het meest enthousiast over?
  • Waar geniet ik van?

Uiteraard kan het een heel proces om weer vanuit jezelf te gaan leven. Wil je daar begeleiding bij? Neem dan gerust contact met me op voor het maken van een afspraak of kijk bij mijn Hypnose MP3’s.

Op jouw welbevinden,

Petra Koelewijn

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.