Coaching en hypnotherapie – 'krachtig en liefdevol jezelf'

Ben je klaar met te lief zijn? Is alles altijd licht en liefde? Als je op je wang wordt geslagen, keer je dan onder toestemmend engelengezang je andere wang toe? Je mag niet boos zijn, je mag niet oordelen, want we zijn allen één?

Precies, het is helemaal de bedoeling dat we ons moeten laten overheersen door anderen, totdat we nederig en dienend ten onder gaan!

Is het liefde, als je de waarheid vertelt?

Zo, dat moest er even uit. Ik vind het een beetje spannend om dit de wereld in te slingeren, maar ik doe het toch. Want is dat liefde? Is het liefde dat je niet boos mag zijn, dat je geen haat mag voelen? Is het liefde dat je jezelf omwentelt in schuldgevoelens nadat je iemand een keer de waarheid hebt verteld?

Keer het om

Ik geloof in het omgekeerde. Ik geloof dat je als mens ALLES mag voelen, omdat alles echt is. Alle emoties die je een mens maken, maken je authentiek. Je voelt wat je voelt. En inderdaad, het is zo makkelijk om jaloezie onder het kleed te vegen. Ik jaloers? Echt niet. En ook ik had vroeger het idee dat ik altijd lief en aardig voor anderen moest zijn, waardoor ik weg ging van wie ik werkelijk was.

Radicaal eerlijk

Het is een best wennen om radicaal eerlijk tegenover jezelf te zijn. En het is een levenslange training om radicaal eerlijk naar anderen te zijn. Niet per se over wat je vindt, het gaat niet om je mening want velen hebben een mening. Het gaat om je gevoelens, om wat er bij jou van binnen gebeurt. Dat is echt en dat is liefdevol naar jezelf toe, wat je ook voelt.

Boeddha zei dat lijden wordt veroorzaakt, juist door het verzet tegen wat echt is. Simpelweg tegen wat ís!

Boosheid is liefde, net als egoïsme en frustratie 🙂

Juist door het onderdrukken en ontkennen van gevoelens als boosheid, haat, egoïsme, jaloezie, irritatie, frustratie, gaan deze gevoelens ondergronds. Dan lekken ze in verwrongen vorm naar buiten. Met alle gevolgen van dien.

Egoïstische furie

Zeg ik nu dat je dan maar stenen door ruiten moet gooien en als een hatelijke en egoïstische furie in het leven moet aan staan? Nee hoor, dat heb je niet van mij 😊

Erkenning voor wat ís

Het begint met het erkennen van je echte gevoelens. En dat ook echt even prima vinden van jezelf. Boosheid is liefde, als je het krachtig en liefdevol kunt inzetten voor jezelf.

No more miss nice girl (or mister nice guy)

Je boosheid hoeft niet meer in de koelkast, je kunt dit gevoel inzetten om krachtig en liefdevol je grenzen aan te geven. Enigszins verstandig en naar eigen inzicht natuurlijk. En ook egoïsme is er zo één. Misschien staat deze eigenschap mijlenver van je af en ben je er zelfs allergisch voor. Precies daarom is het zo leuk om er mee te spelen. Een klein beetje meer egoïsme kan je verder op weg helpen.

Krachtig en liefdevol jezelf, de volgende stap

Ben je klaar met ‘te lief’ zijn? En lijkt het je fijn om hier weer een nieuwe balans in te creëren voor jezelf? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek of maak een afspraak voor een aantal persoonlijke sessies.

 

 

Volg en like dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.Volg mij op Facebook (klik op like)