Petra Koelewijn

Coaching en hypnotherapie – 'krachtig en liefdevol jezelf'

Ben je klaar met te lief zijn? Is alles altijd licht en liefde? Als je op je wang wordt geslagen, keer je dan onder toestemmend engelengezang je andere wang toe? Je mag niet boos zijn, je mag niet oordelen, want we zijn allen één? Precies, het is helemaal de bedoeling dat we ons moeten laten overheersen door anderen, totdat we nederig en dienend ten onder gaan!

Is de waarheid vertellen liefde?

Zo, dat moest er even uit. Ik vind het een beetje spannend om dit de wereld in te slingeren, maar ik doe het toch. Want is dat liefde? Is het liefde dat je niet boos mag zijn, dat je geen haat mag voelen? Is het liefde dat je jezelf omwentelt in schuldgevoelens nadat je iemand een keer de waarheid hebt verteld?

Keer het om

Ik geloof in het omgekeerde. Ik geloof dat je als mens ALLES mag voelen, omdat alles echt is. Alle emoties die je een mens maken, maken je authentiek. Je voelt wat je voelt. En inderdaad, het is zo makkelijk om jaloezie onder het kleed te vegen. Ik jaloers? Echt niet. En ook ik had vroeger het idee dat ik altijd lief en aardig voor anderen moest zijn, waardoor ik weg ging van wie ik werkelijk was.

Radicaal eerlijk

Het is een best wennen om radicaal eerlijk tegenover jezelf te zijn. En het is een levenslange training om radicaal eerlijk naar anderen te zijn. Niet per se over wat je vindt, het gaat niet om je mening want velen hebben een mening. Het gaat om je gevoelens, om wat er bij jou van binnen gebeurt. Dat is echt en dat is liefdevol naar jezelf toe, wat je ook voelt.

Boeddha zei dat lijden wordt veroorzaakt, juist door het verzet tegen wat echt is. Simpelweg tegen wat ís!

Boosheid is liefde, net als egoïsme en frustratie 🙂

Juist door het onderdrukken en ontkennen van gevoelens als boosheid, haat, egoïsme, jaloezie, irritatie, frustratie, gaan deze gevoelens ondergronds. Dan lekken ze in verwrongen vorm naar buiten. Met alle gevolgen van dien.

Egoïstische furie

Zeg ik nu dat je dan maar stenen door ruiten moet gooien en als een hatelijke en egoïstische furie in het leven moet aan staan? Nee hoor, dat heb je niet van mij 😊

Erkenning voor wat ís

Het begint met het erkennen van je echte gevoelens. En dat ook echt even prima vinden van jezelf. Boosheid is liefde, als je het krachtig en liefdevol kunt inzetten voor jezelf.

No more miss nice girl (or mister nice guy)

Je boosheid hoeft niet meer in de koelkast, je kunt dit gevoel inzetten om krachtig en liefdevol je grenzen aan te geven. Enigszins verstandig en naar eigen inzicht natuurlijk. En ook egoïsme is er zo één. Misschien staat deze eigenschap mijlenver van je af en ben je er zelfs allergisch voor. Precies daarom is het zo leuk om er mee te spelen. Een klein beetje meer egoïsme kan je verder op weg helpen.

Krachtig en liefdevol jezelf, de volgende stap

Ben je klaar met ‘te lief’ zijn? En lijkt het je leuk om hier in klein groepsverband mee te spelen? Geef je dan vast op voor de cursus ‘leven vanuit je hart’, waarin je Krachtig en Liefdevol jezelf leert zijn. Voor de prijs hoef je het niet te laten, wat je mee krijgt aan ervaringen, kun je de rest van je leven gebruiken.

Continue reading

Leven vanuit je hart

Waarom denken we onszelf vaak onzeker of onrustig? Geloof je alles wat je denkt? Toen we een paar duizend jaar geleden nog in stammen leefden stonden we bloot aan wilde dieren en oorlogszuchtige vijanden. Zelfs nog maar 100 jaar geleden was het leven in Nederland een stuk bruter. Ons brein had één hoofdtaak: overleven. Continue reading

Emoties wat moeten we ermee?

 

Dit keer even wat over emoties, want iedereen heeft ze. En veel emoties voelen heel prettig aan (godzijdank 🙂 Maar er zijn er ook aardig wat, die we niet zo lekker en prettig vinden. En die duwen we vaak weg. Herken je dat? Veel van ons hebben dat in de loop van het leven gedaan, vaak omdat dat de beste optie was. Ik ook hoor, ik geloof dat ik tot mijn 26e geen traan heb gelaten, nooit niet. Emoties wat moeten we ermee? Gewoon kaken op elkaar en niets aan de hand, vooral doorgaan. Lukte prima, maar het is zo zonde. Want door een deel van onze emoties in de koelkast te zetten, sluiten we ook een deel van ons hart af. Continue reading

Ik erken het gelijk, ik ben een groot deel van mijn leven bang geweest voor afwijzing en kritiek. Als jonge puber voelde ik kritiek van anderen tot in mijn diepste wezen doordringen als een totale afwijzing voor wie ik was.

“Tssss….raar…”

In de brugklas had ik vaak moeite om stil te zitten. En in de pauze ging ik weleens springen om mijn bloedsomloop weer op gang te brengen. Totdat een klasgenoot naar mij schreeuwde: “hee jij, hou eens op met dat stomme gedoe”, Continue reading

Positief denken, bullshit of niet?

Ik ben mensen tegen gekomen die overal positief op reageerden. Verlaten door je man waar je 20 jaar mee samen was? Nou, positief denken hoor, gewoon doorgaan! Gepest op school vroeger en door klasgenoten in elkaar geslagen? Wat geweest is, is geweest. Gewoon positief blijven over het hier en nu. Continue reading

hypnotherapie-een-reisIn één sessie van je problemen af? Natuurlijk, de verlossing is er, we helpen je in één sessie van je problemen af. Het lijkt een slimme marketingtrend op internet. Regelmatig krijg ik als hypnotherapeut de vraag of ik kan garanderen iemand in één sessie van het probleem af te helpen.

Ik zal je zeggen: het kan, het is mogelijk….SOMS! De menselijke geest is in staat om snel anders tegen de dingen aan te kijken. En het gebeurt ook. De menselijke geest is in staat om snel een nieuwe beslissing te nemen en het door alle lagen heen te integreren. Continue reading

goedemorgen-mp3-petra-koelewijnWat denk jij als eerste als je s’ochtends wakker wordt? Wat voor gedachten zijn dat?

Ik heb weleens een periode in mijn leven gehad dat ik dacht: “oh mijn god, wat moet ik allemaal doen vandaag”. Ik interpreteerde mijn toenmalige werk als erg stressvol. En soms hoor ik dat mensen zich afvragen hoe ze nu wéééér zo’n dag moeten doorkomen, gevolgd door een diepe zucht.

Herkenbaar? Of heb je misschien minder dramatische gedachten? Hoe dan ook, de eerste dingen die je bedenkt en voelt zetten de toon voor de hele dag. Continue reading

ik wil leren om mij goed te voelenHeb jij weleens ervaren hoe wonderlijk en krachtig de menselijke geest is? Ik geloof werkelijk dat wij alle kennis over ons zelf bezitten. Dus ook de kennis om onze problemen en belemmeringen op te lossen of te verlichten. Nee, we hoeven niet ‘gered’ te worden door iemand anders. Echte heling en kracht komt van binnen uit, het zit in ons zelf.

De allereerste stap om bij jouw innerlijke wijsheid te komen is om te gaan voelen en te ervaren. In je hoofd kun je vaak wel bedenken hoe het zit en praten geeft vaak inzicht. Maar door met aandacht bij jezelf te zijn en te ervaren hoe dingen voor je zijn, werkt het ook door in de diepere lagen van je emoties en je lijf. Continue reading

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.Volg mij op Facebook (klik op like)