Coaching en hypnotherapie – 'krachtig en liefdevol jezelf'

Door krachtig en liefdevol jezelf te zijn, is het makkelijker om je gevoel van zelfvertrouwen te vergroten. Wat helpt jou om je goed te voelen over jezelf? En welke stappen kun je nemen en ook hoe kun je zoveel mogelijk lachen? 😊 Hierbij deel 2 van de tips:

Tip 1. Ontspan je lijf

Het vergroten van je zelfvertrouwen begint bij ‘jezelf’ zijn. Dat kun je onder andere doen door te ontspannen. Dus ontspan! Voel of er spanningen in je lijf zitten en ontspan je spieren, je spant ze namelijk soms onbewust aan en dat vergroot een zenuwachtig gevoel. Als je lijf ontspannen is, zijn ook je emoties rustiger. Een behulpzame tip is om mijn gratis MP3 ‘Relax, zelfvertrouwen door te leven vanuit je hart’ dagelijks te beluisteren. Als je hem nog niet hebt, dan kun je gratis de link ontvangen via mijn website.

Tip 2. Glimlach naar een vreemde

Laatst zag ik op straat een oude dame met een rollator, ze leek wat in zichzelf gekeerd. Ik glimlachte naar haar en groette haar vriendelijk. Zomaar. Haar stralende glimlach daarna was onvergetelijk. Het kost niets!

Je kunt ook een praatje maken met een vreemde. Het doet wat positiefs voor jezelf en ook voor de ander. Het spannende kan zijn dat je natuurlijk geen positieve reactie terugkrijgt. Nou en? Dat zegt niets over jou, maar alles over die ander. Dan adem je even goed en loop je door. Zie het als een prettige oefening.

Tip 3. Gewoon doen!

Hik je er tegenaan om jezelf neer te zetten, of om iets te doen wat niet comfortabel voelt? Gewoon doen, doen en nog eens doen. En deze tip geef ik mezelf ook nog steeds. Want elke keer als er iets is overwonnen, dan komt er weer iets nieuws op mijn pad wat nog groter voelt. Zo gaat dat. Je groeit, door uit je comfortzone te gaan, keer op keer. En af en toe denk ik “neeee, dat ga ik niet doen”……. om me vervolgens te realiseren dat ik het dus wel moet doen. En eerlijk is eerlijk, ik ben zo’n persoon die soms even een aanloopje moet nemen. De zin “wat zullen ze van mij denken” is een oude bekende, that’s life. Maar dat mag de pret niet drukken 😊

Tip 4. Zeg hulpvaardige dingen tegen jezelf

Ontwikkel een manier om jezelf gerust te stellen, door hulpvaardige zinnen tegen jezelf te zeggen. Zoals: Het is ok, rustig maar. Je bent helemaal ok.  Het is goed, je doet het prima. Dit is een hele belangrijke, want je kunt jezelf ook zo makkelijk neerhalen. Zo van: “stommerd, doe je het nou nog niet”? Maar dat is niet zo aardig en meestal vergroot je je gevoel van spanning en onzekerheid hierdoor. En bovendien, zou je zo tegen je beste vriend of vriendin praten op deze manier? Ontwikkel een stem of gedachte, waardoor je je gesteund voelt. Je doet het dus prima, het hoeft niet eens perfect. Behandel jezelf als een dierbare vriend of vriendin.

Tip 5. Humor!

Humor is misschien wel het meest sprankelende in een mensenleven. Want als je ergens echt om kunt lachen, dan is het gelijk geen zwaar probleem meer toch?

Humor verlicht en het smelt minder prettig aanvoelende emoties, zoals schaamte.  Klunzigheid en fouten kunnen grappig zijn, kijk maar naar bijvoorbeeld Bridget Jones. Een gouden uitspraak van mijn man als hij per ongeluk iets omgooit in gezelschap en iedereen kijkt op, is: “ik wilde alleen even wat aandacht, dank u wel daarvoor”.

Door te lachen of een droge opmerking klaar te hebben, kun je je ongemakkelijke of onzekere gevoelens ombuigen. Als je op een podium staat te spreken, dan kun je je een stuk prettiger voelen als je je voorstelt dat iedereen die naar je kijkt een varkensneus heeft.

Krachtig en liefdevol jezelf zijn?

Wil je graag op een diepgaande manier aan de slag om meer vertrouwen in jezelf voelen? In september start de cursus : ‘Leven vanuit je hart’. In deze cursus verbindt je je met jezelf en leer je om ‘krachtig en liefdevol jezelf’ te zijn. Deze cursus vindt plaats in Harderwijk en wordt verdeeld over 5 zondagen. Tijdens deze cursus krijg je praktische handvaten aangereikt, zodat je liefdevol vanuit jezelf gaat leven en meer vertrouwen voelt om jouw eigen pad te volgen. Wil je meer informatie? Klik dan hier. Wil je je opgeven of heb je vragen? Neem contact met me op.

Volg en like dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij je Relaxt voelen

en meer Zelfvertrouwen

ervaren?

Download NU

GRATIS de Mindwhisper MP3

'Relax, zelfvertrouwen en leven vanuit je hart'

Vul hieronder je gegevens

in en krijg direct toegang.Volg mij op Facebook (klik op like)